Top

Welwitschia mirabilis

  • Welwitschia mirabilis
  • Welwitschia mirabilis
rating 5
(4.6 / 5 Reviews)
8,00
per 5 seeds


Temporarily out of stock
Expected processing time: 3 months
Reviews (5)
rating 5 (4.6 / 5 Reviews)

Tim (12-08-2016) rating 5 Van de drie die ik had geplant is er nu na precies een week eentje gekiemd en ik verwacht de anderen ook snel boven de grond uit te zien komen. Moeten de plantjes ook na de kieming overdag bij 25 graden en s' nachts op kamertemperatuur gehouden worden?

HarrieH (26-05-2013) rating 3 Ook ik heb een poging gewaagd. Van de 6 zaden kiemden er 4. Dat ging snel.
Korte tijd later bleken 3 van de 4 plantjes toch 'tweeblaarkanweldoodjes' te zijn. Ik heb er nu nog een, die inmiddels zijn/haar paar echte blaadjes krijgt. Blijft spannend.
Gr. Harrie

Onszaden (04-02-2013) rating 5 Beste Jowell,

Leuk dat je interesse hebt. Het is de meest bijzondere, maar ook bizarre plant die ik ken. Zeker de moeite waard om te proberen!

Ik heb 1 exemplaar staan van zo'n 10 cm groot, de enige overlevende van 5 kiemplantjes. Het kiemen gaat vrij gemakkelijk (althans, dat is mijn ervaring) en het is meer de kunst om de plantjes daarna verder op te kweken. Over de beste methode verschillen de meningen dus je zou hier vooral zelf mee moeten experimenteren. Die van mij staat in ieder geval in het genoemde substraat, bij veel licht en warmte en eens in de paar dagen krijgt hij water.
Dit substraat wordt ook gebruikt door lokale kwekers van de plant en vandaar dat ik hier mijn keuze op gebaseerd heb. Het zou best kunnen dat cactusgrond ook voldoet, al betwijfel ik of dat robuust genoeg is.

Soms ligt het doodgaan van de kleine plantjes overigens niet eens aan jezelf, maar aan een schimmel die de zaden van nature bevatten. Dus je weet ook niet altijd precies of je het goed of fout doet... Een beetje geluk komt er dus ook bij kijken.

Het is vooral gewoon een leuk experiment, een zekere uitdaging, en wat mij betreft dus absoluut de moeite waard!

Misschien kunnen ook nog andere klanten hun ervaringen hier delen? Ik weet dat er meerdere succesverhalen in Nederland bestaan.

Succes alvast.

Groet, Sander
Jowell (03-02-2013) rating 5 Ik heb een paar vragen

1:Hoe is het houden van deze plant? en het kweken ervan?

2: Het substraat zie ik 2 delen rivierzand 1 deel grind en 1 deel stekgrond..
Hoezo dit substraat? en waarom geen cactusgrond? het is namelijk wel een plant die net gewoon in een stad opduikt of heeft dit substraat een speciale reden?

Alvast bedankt voor het beantwoorden!

Dylan (25-02-2012) rating 5 Wat ongelooflijk dat jullie deze soort verkopen! Ga er snel eentje bestellen.

Type the code